Skip to main content

Werkwijze

Dit komt er kijken bij een goede livestream

Elke livestream vraagt om een unieke aanpak. Tegelijk doorloopt elk project ongeveer dezelfde stappen.
We hebben deze stappen even voor je op een rij gezet.

1. Jouw wensen

Tijd om kennis te maken

Eerst leren we jouw online evenement kennen. We adviseren over de manier waarop jouw idee het beste tot zijn recht komt in een livestream en hebben contact over jouw wensen voor de uitzending. Daarnaast bespreken we wat praktische zaken.

Wanneer wij genoeg weten over jouw evenement en jouw wensen, stellen we een offerte op. In de offerte proberen we jouw wensen en budget op elkaar af te stemmen. Daarbij zoeken we naar creatieve oplossingen.

achter de schermen bij een livestream. Cameraman aan het werk tijdens livestreaming evenement.
Flight box close up foto. Achter de schermen Livestream regelen

2. Voorbereiding

Jij een goede stream, wij alle technische uitdagingen

Wanneer jij tevreden bent over de offerte en wij jouw evenement goed kennen, starten we met de voorbereidingen voor de livestream. We nemen bijvoorbeeld contact op met onze studio- of locatiepartners en stemmen alle logistieke en technische zaken zorgvuldig af. Als je al een locatie op het oog hebt voor de uitzending, gaan we van tevoren langs op locatiebezoek.

Wij hebben contact met alle betrokken partijen en stellen een draaiboek op voor de opname. Zo weet iedereen wat er wanneer gaat gebeuren. Als je wilt kunnen we grafische elementen voor de livestream produceren, zoals titels, animaties, video instarts en wachtschermen.

3. Opbouw

We zorgen ervoor dat je evenement vanuit alle hoeken gecoverd is

Bij het uitzenden van een livestream komen heel wat meters kabel en kisten apparatuur kijken. We zorgen voor een snelle opbouw waar je zelf geen omkijken naar hebt. We testen alle apparatuur en zorgen ervoor dat we ruim voor de start van het programma klaar zijn om uit te zenden.

Bij de productie van onze livestreams maken we altijd gebruik van de nieuwste technieken, waaronder 4G routers zodat we vanuit elke locatie kunnen uitzenden.

Bekijk onze faciliteiten
Achter de schermen Livestream laten maken. Bewegende camera rails
Online event talkshow in een livestream studio op locatie setting

4. Uitzending

Het moment waar we naartoe werken

Na alle voorbereiding kan de uitzending beginnen.

We schakelen live tussen camera’s, powerpoints, video’s en inbellers. Over de stream zetten we live graphics zoals leaders, bumpers en titel-balken.

Tijdens de livestream houden we alle aspecten van de uitzending in de gaten. We staan direct in contact met onze camera operators om in te kunnen spelen op elke situatie en hebben altijd iemand achter de hand om onvoorziene omstandigheden aan te pakken.

Daarnaast houden we de stream continu in de gaten. Zo waarborgen we de best mogelijke kwaliteit.

5. Oplevering

Het eindproduct

Na de livestream beginnen we met de afbouw van onze apparatuur. We zorgen ervoor dat de uitzendlocatie wordt achtergelaten zoals we deze aantroffen.

Ook wanneer we het evenement niet live hebben uitgezonden is de opname direct na het evenement beschikbaar. We kunnen de opname direct met jou delen, online zetten of bewerken.

Livestream Platform. Medium waarop livestream event word uitgezonden. Inclusief interactie tijdens het online event door de mogelijkheid van vragenstellen

Wil je een keer kennismaken?